Omega 3 og 6 er essensielle fettsyrer, dvs at kroppen ikke lager dem selv, og må derfor få dem tilført gjennom kosten. Mengdeforholdet mellom fettsyrene, kvaliteten på råvarene og fremstillingsprosessen samt det brede spekteret av spesialoljer og antioksidanter, gjør oljeblandingen optimal. Hele 9 forskjellige typer oljer, fra vegetabilske frøkilder, er nøye satt sammen i en perfekt synergi. Det gjør at den fungerer effektivt i kroppen.
For å sikre råvarekvaliteten, utføres det peroksidtester på hvert eneste parti med frø, før de kjøpes inn til fabrikken. Oljene testes også for PCB og tungmetaller, og testene viser at Udos Choice har hele 9 ganger bedre resultat i forhold til de beste fiskeoljene.
Mange mennesker får i dag overvekt av Omega 6 på grunn av flerumettede planteoljer som de benytter i matlagingen; stekeoljer og margarin. Dette er oljer som er produsert med tanke på pris og holdbarhet uten helse for øye, og gir oss Omega 6 av dårlig kvalitet.
NB! Oppbevares i kjøleskap!
De essensielle fettsyrene jobber på mange nivåer for å holde kroppsmaskineriet i gang: Hjernen, huden, hjertet, leddene, indre organer og kjertler som binyrene og bukspyttkjertelen, bl.a. Hjernen er det organet som proporsjonalt har høyest innhold av essensielle fettsyrer i forhold til andre organer i kroppen.
Ingredienser: Linfrø-, solsikke- og sesamolje, kokosolje, nattlysolje, riskli- og riskimolje, havrekli- og havrekimolje, soyalecitin, tocotrienol (antioksidant). Oljene er presset ved lav temperatur, beskyttet mot lys og oksygen.
Dosering: 2 spiseskjeer er nok for de fleste, men mindre mengder er selvsagt bedre enn ingen olje i det hele tatt. Når huden føles myk, betyr det at også resten av kroppen har fått dekket sitt behov. Barn anbefales en dagsdose på 5 ml pr 7,5 kg kroppsvekt.